Aura, teozofi biliminde kullanılan bir kelimedir. Aura’nın hem metafizik hem de bilim dünyası ile her zaman bağlantısı vardır.
Aura, doğal dünya da bulunan canlıların bedensel ve fiziksel olarak oluşturduğu ışınla, kendisini gösteren elektromanyetik bölgeye verilen isimdir. Kirlian fotoğrafçılığı ve teozoflar tarafından aura; “yaşamın kaynağı olarak isimlendirilen bir çeşit enerjinin insanların kendi gözleriyle göremediği radyo frekansları gibi titreşen ışınların yayılmasıyla oluşan bir elektromanyetik etki alanıdır.” Aura’ya metafizikçiler “eflüv” de demektedirler. Eflüv’ün partiküllerinden dolayı radyasyon da gözlemlenir. Radyasyon ve Eflüv birbirine karıştırılabilir. Aura da meydana gelen ışık senkronizelerine günümüzde yalnızca gerçek medyum hakimdir. Bu medyumlar radyo frekansı gibi tekniklerle kişilerin üzerinde bulunan negatif etkiyi alarak pozitif düşünmesini sağlarlar. Özellikle nazar tedavisinde sık kullanılır. Kişinin üzerindeki nazarı bozmak için medyumlar aura teknikleriyle kişiyi içinde bulunduğu negatif enerjiden komple kurtarır ve rahatlamasını sağlarlar.
Aura, Eflüv ve radyasyon birbiri ile devamlı karıştırılır. Bunları sırasıyla karışmaması için açıklayacak olursak;
Zarf gibi vücudu saran koyu bölgeye yapışık aura denir. Yani yapışık aura, kirlian fotoğrafçılığı tarafından resmi çekilen bölgesidir. Yapışık auranın etrafını çevreleyen ve koruyan alana iç aura denir. Büyüklüğü insan katının 2 ya da 4 katı kadar geniş ve büyük olan yumurta şeklinde olduğu varsayılan auraya da dış aura denir. Son olarak da Tam dış aura vardır. Tam dış aura; sınırsız aura olarak kabul edilen ve canlıların bedeninden ayrılan ışık kümesinin hepsi olarak ifade edilen aura çeşitidir.
Bir önceki yazımız olan Astral Seyahat başlıklı makalemizde astral seyahat, astral seyahat tekniği ve medyum hakkında bilgiler verilmektedir.